De referentie in nulenergie huizen en appartementen

Uniek bouwconcept

De fundamenten van het ACO bouwconcept

1

Verwarming en koeling door geothermische warmtepomp

Een ACO huis wordt verwarmt door een geothermische warmtepomp. Gas hebben wij niet nodig. Ons uniek energieplafond heeft alle comfort van vloerverwarming, zélfs meer. Want in de zomer als koeling nodig is, loop je niet op een koude vloer.

2

Hernieuwbare energie: maximaal 3.500 kWh pv panelen

ACO Projects bouwt zelfvoorzienende appartementen met slechts 3.000 kWh tot 3.500 kWh pv panelen om jouw teller op nul te brengen. Jouw jaarlijkse kost voor dagelijks verbruik in een actieve ACO woning is dan maximaal 350 euro (dit is de prosumententax).

3

Ventilatie D met warmterecuperatie

In een ACO huis wordt geventileerd met systeem D. Zo wordt de lucht die naar binnen gezogen wordt, opgewarmd door de uitgaande lucht.

4

Superieure isolatie

Onze woningen worden optimaal geïsoleerd. Onder de vloer gebruiken we 12cm polyurethaan hetzelfde hanteren we voor de muren. De hellende daken worden voorzien van dakpanelen met 18 cm eps.

5

Luchtdichtheid van 0,6

Een ACO huis heeft een revolutionair lage luchtdichtheid. Een goede waarde op de markt vandaag situeert tussen 2 en 4. Dat is het resultaat van onze perfectionistische afwerking. 

6

Maximaal én levenslang comfort met minimale kosten

ACO huizen zijn zowel binnen als buiten mooi om naar te kijken én zijn ze tot in de puntjes afgewerkt. In alles wat we doen streven we naar maximaal levenslang comfort en minimale kosten (water, gas, elektriciteit… en onderhoud).

20 concrete voordelen

1. zero op de elektriciteitsteller

Maand na maand, zomer en winter. Wij bouwen energiepositief met een E- peil kleiner dan 0, tot min 30. Dat wil zeggen dat je geen energiefacturen betaalt, niet voor verwarming en koeling maar evenmin voor dagelijks verbruik inclusief sanitair water, vaatwas, wasmachine, verlichting, televisie... Dat zijn de voordelen van energiepositief bouwen. 

2. geen gasaansluitingen

Gas, da’s “oldskool” voor ACO. Aardgas wordt uit onze projecten geweerd omdat het totaal overbodig geworden is. Verwarmen doen wij met warmte uit de aarde. Dat is gratis en veilig!

 

3. geen rookgasafvoer, geen onderhoud en keuringen

De schouwveger heeft een slechte klant aan ACO-kopers. Er moeten geen schouwen of rookafvoerkanalen schoongemaakt worden, want... er zijn er geen. In een ACO-woning gebruiken we geen fossiele brandstoffen. Sorry, schouwveger.

4. lagere waterfactuur

Water is een kostbaar goed. ACO is daar zuinig op. Waarom zouden we toiletten doorspoelen met duur drinkwater, als er ook regenwater beschikbaar is? De wc’s in een ACO-woning spoel je standaard door met regenwater.

5. minimale onderhoudskost, levenslang

Eens je huis er staat, willen we dat je ervan kan genieten. Daarom zorgen we er van bij het begin voor dat er weinig onderhoudswerk aan je woning zal zijn. De voorgevel, bijvoorbeeld. Als je die in massieve stenen bouwt in plaats van hem te schilderen, hoef je hem later ook niet te herschilderen.

6. optimale geluidsisolatie voor een stil huis

Bij ACO houden we van rust en stilte. Veel aandacht gaat naar het weren van storende geluiden. Die vervelende brommer wil je niet horen, maar ook niet de stappen van je bovenbuur. Dus kiezen we voor een maximaal geluiddempend ontwerp.

7. veel plaats, zonder radiatoren

We verwarmen onze huizen vanuit het plafond, energieplafond. Dat betekent dat we nergens radiatoren hoeven te plaatsen. En dat wil dan weer zeggen dat er veel plaats vrijkomt. Wil je die kast liever in de andere hoek van de woonkamer? Een radiator zal alvast niet in de weg hangen!

8. volledig ingericht met prachtige keuken en sanitair

We hebben het graag áf. Daarom voorzien we in al onze woningen een volledig ingerichte keuken met alles erop en eraan. Ook de badkamer is inbegrepen in uw ACO-woning. En tenslotte voorzien we ook overal nog een apart toilet.

 
9. ventilatie met warmterecuperatie

Een ACO woning is iedere 3 uur volledig voorzien van verse lucht. De lucht die binnen komt wordt initieel opgewarmd door de lucht die naar buiten gaat. Zo gaat er geen opgewarmde lucht verloren. U kan er van op aan dat alles perfect geplaatst, geregeld en luchtdicht gebouwd is zodat u maximaal kan genieten van een fris huis.

10. zonnepanelen indaksysteem

ACO optimaliseert zijn zero energie bouwconcept voortdurend. Zo zijn vanaf nu alle zonnepanelen afgewerkt als een indaksysteem. Zo sparen we de kost van dakpannen uit want die dakpannen zijn nu ook jouw zonnepanelen. En daarenboven ziet het er ook veel ‘strakker’ uit.

11. volledig rolstoeltoegankelijk

Onze huizen moeten voor iedereen toegankelijk zijn, daar staan we op. Zo zijn alle woongelegenheden, gemeenschapelijke delen én liften voorzien van rolstoeltoegangkelijke deuren. Rolstoelgebruikers kunnen overal binnen en buiten in een ACO-woning. Da’s een kwestie van respect, vinden we.

12. ieder zijn eigen geothermische warmtepomp

Je herkent de situatie misschien: iemand heeft blijkbaar in het appartementsblok zitten knoeien aan de gemeenschappelijke waterpomp, want die is kapot. En natuurlijk weet niemand ergens van... Vervelend is dat, want je betaalt mee voor een herstelling waar je geen schuld aan hebt. Bij ACO kom je dat niet tegen, want in onze gebouwen zijn er geen gemeenschappelijke toestellen.

13. elektrische installatie met domotica

Al onze woningen beschikken standaard LED verlichting met domotica. Zo kan je in elke ruimte de verlichting programmeren. En als je in de winter liever wat méér licht krijgt, dan pas je het domoticasysteem gewoon aan. Alle domoticafuncties zijn immers levenslang aanpasbaar en te bedienen met tablet of smartphone.

14. premies van overheid en Eandis

Onze woningen dragen zorg voor het milieu en zijn CO2-neutraal. De overheid ziet dat graag gebeuren en steunt dit soort huizen. Daarom heb je recht op een hele resem premies van de overheid en Eandis als je een ACO-woning koopt. Zo spaar je bijvoorbeeld al gegarandeerd 5 jaar kadastraal inkomen uit...

15. zonnescreens op de zuidkant

Wij voorzien aan de zuidkant van onze woningen en appartementen zonnescreens om de temperatuur binnen aangenaam te houden. Dit in combinatie met ons uniek verwarmings- en koelingssysteem zorgt ervoor dat je het ganse jaar door jouw meest aangename temperatuur kan aanhouden.

16. zero euro voorschotten op de constructie

Boter bij de vis, maar geen boter vóór de vis. Bij ACO betaal je geen voorschotten op de constructie. De factuur komt pas na de afwerking en zo krijgt je onmiddellijk waar voor je geld.

17. hoge doorverkoopwaarde

Als je ervoor kiest om je ACO-woning te verkopen, dan krijg je gegarandeerd een hogere prijs. De duurzaamheid, de efficiëntie en de vooruitstrevende technologie verkoop je immers mee, en daar hebben kopers (en ook huurders) wat voor over. "Kopers en huurders tasten met plezier dieper in de buidel als ze weten dat er 0 euro energiekosten zijn na dagelijks verbruik."

18. comfortabel warm en gratis koeling

In een ACO nulenergiehuis heerst steeds de juiste temperatuur, ook als het buiten plus dertig graden of min twintig graden is.

Meer nog door onze unieke plafondverwarming, ons energieplafond, behalen we een maximale efficiëntie (minimale verliezen) en heb je in de zomer géén last van koude voeten.

19. een kwaliteitshuis

Een ACO-huis is een kwaliteitshuis. Onze huizen zijn perfect afgewerkt en duurzaam van kelder tot dak. Dikkere en beter geïsoleerde muren, verse gefilterde lucht en een vooruitstrevende raamtechnologie zorgen ervoor dat uw ACO-woning beter en duurzamer is dan het doorsneehuis. Het is nu eenmaal zo: een ACO-huis is superieur aan de meeste hoogwaardige huizen.

20. driedubbele beglazing

In een ACO woning spreken we al lang niet meer van dubbel glas maar van driedubbele beglazing. Die isoleert tweemaal zoveel als dubbel glas en resulteert in veel minder warmteverliezen.

Een vernieuwende kijk op bouwprojecten,dat zie je in ons logo.

ACO Projects bekijkt bouwen vanuit een vernieuwd perspectief en combineert luxueus wonen in alle comfort met zelfvoorzienende projecten. Want dat is volgens ons de toekomst. En die toekomst maken we vandaag al.